28 maj 2007

Samma gamla moderater

När Reinfeldt och hans regeringsmoderater anstränger sig till det yttersta för att vara "nästan-sossar" så har förändringstankarna inte kommit lika långt lokalt. Täbymoderaterna är några av de som kör på hårdast, och privatiseringen av Tibblegymnasiet är ett utmärkt exempel på att det inte har hänt så himla mycket bland de moderata lokalpolitikerna.

Det kloka oppositionsrådet Conny Fogelström tar hand om argumenten alldeles utmärkt i sitt månadsbrev. Och speciellt kan man fascineras av att moderaterna inte ens bryr sig om att hela den så kallade alliansen sviker dem i denna ideologiska strid. Till varje pris vill man alltså göra sig av med ett stort kommunalt gymnasium till ett par privatpersoner, som sedan med all sannolikhet kommer att ställas inför möjligheten att bli snorrika när en gigantisk skolkoncern lägger ett frestande bud.

Likheterna är stora med det som hände när man i ex-Sovjet började kalasa på de tidigare statliga tillgångarna, och för småpengar gav bort dem till några utvalda, som sedan blev det nya Rysslands oligarker. Att vara så nonchalant med gemensamma tillgångar är förhoppningsvis straffbart på något sätt, men lättast är självklart att bara ta tillbaka förslaget.

Inga kommentarer: