05 november 2006

Nästan guld...

Jag är lite ledsen i dag. AIK genomförde ännu en utspelning av ett "storlag" och vann lätt och rättvist mot Malmö med 3-0. Men Elfsborg lyckades snubbla in en boll mot Djurgården och vann allsvenskan med med en ynka poäng. Björn Sundin menar att en massa orättvisor skett (och när det gäller Hammarbys poängavdrag håller jag med) men att påstå annat än att Elfsborg och AIK fullständigt dominerat allsvenskan i år är löjligt. Trots att båda lagen fått guldfrossa den senaste månaden och tappat poäng på de mest fåniga sätt är de solklart före all konkurrens.
Men, som sagt, jag är ändå lite ledsen. Guldet var så nära. Men i och för sig, om någon före säsongen hade gett AIK ett stora silver hade jag tagit det direkt. Experter som Ralf Edström hade AIK som nerflyttningskandidat. Olof Lundh på Expressen tänkte ungefär likadant. Men Rikard Norling har uppenbarligen andra kvaliteter än de gamla tyckarna klarar av att förstå. Nu väntar Royal League och UEFA-cupen nästa år. Och möjligheten till guld i allsvenskan finns ju självklart även 2007.
En sista detalj: Råsundas gräs verkade hyfsat i dag, men det är i alla avseenden pinsamt att en sommarsport avgörs när risken är uppenbar för snöglopp och minusgrader. Vad är det som gör att det är så viktigt med sommarsemester för fotbollsspelare att man istället tvingar serien att krocka med både bandy och hockey?

Inga kommentarer: